Cognac, whisky en meer!

Sinds onze opening, een jaar geleden, is er veel veranderd in de winkel en ons assortiment. Enkele producten zijn verdwenen en er is veel bijgekomen. We hebben een flink aantal kasten laten bijplaatsen, ook in ons proeflokaal.

Toch houd je bij binnenkomst het gevoel van ruimte. De aangepaste verlichting zorgt er voor dat de flessen mooi zijn uitgelicht. En dat is precies de bedoeling. Vaak kijken onze klanten hun ogen uit door het ruime aanbod en de wijze waarop het wordt gepresenteerd. Een enkele klant moet na de herinrichting even zoeken naar zijn of haar  favoriete fles.

Er zijn vele soorten cognac, whisky en meer bijgekomen. Whisky Import Nederland heeft twee hele kasten gevuld met whisky’s die uniek zijn voor Apeldoorn en omgeving. Van Wees is prominent aanwezig met de The Ultimate’s, de Signatory-serie en Gordon & MacPhail. Ook de Ierse whiskey is nu ruimer vertegenwoordigd.

Verder konden we  de cognacs van Braastad & Tiffon verwelkomen, waaronder een (gemiddeld) 70-jarige uit de Fins Bois. Ook de flessen van Claude Thorin (zie foto) staan er sinds juni, waaronder eentje die geheel met de aromatische folle blanche-druif is gemaakt. Van deze druivensoort hebben we nu tevens een fles van Raymond Raugnaud staan. Andere merken die je nu bij ons vindt zijn Philbert, Through the Grapevine, Park, Drouet en Bertrand. We verwachten dit najaar de unieke cognacs van Fanny Fourgerat te kunnen presenteren.

Onze slogan noemt naast cognac en whisky ook ‘meer’. Op dat gebied zijn ook uitbreidingen zichtbaar. Gin heeft enkele nieuwe flessen, net als de jenevers, rums en onze pineaus. Recentelijk is ons assortiment wijnen uitgebreid met het  Italiaanse huis Domus Vini. Hun Frascati Superiore DOP is de favoriete wijn van de huidige paus en hun prosecco is een blend van 50% chardonnay en 50% glera

Ook de lokale horeca kunnen we als klant vaker verwelkomen. Onze cognacs en whisky’s staan nu al in drie restaurants en één bar. Drie andere restaurants hebben aangeven binnenkort bij ons te komen proeven.

Ook zijn weer meer data bekend voor de aankomende proeverijen. Klik hier voor de data en overige informatie. Al met al voldoende redenen om weer eens langs te komen. Er is weer zoveel nieuws te proeven en te zien. Tot ziens in de winkel en ons vernieuwde proeflokaal!