Cognactheek – het begint met een idee

Eind 2016 keek ik achterom

Al meer dan 20 jaar was ik onderzoeker. De projecten werden ‘meer van hetzelfde’. Ik had het gevoel dat ik zo’n beetje alles wel had gedaan en gezien. Het roer moest om. Lesgeven aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven was een goede eerste stap.

De volgende stap ging min of meer per toeval

Erik was bezig met een franchise van een grote slijterijketen, maar zijn idee om zich daarbij te richten op cognac bleek geen levensvatbare optie. Hem werd geadviseerd geen franchisenemer te worden, maar een zakenpartner te zoeken. Diezelfde avond belde ik hem met de vraag of hij nog steeds door wilde gaan met een cognacwinkel. Misschien konden wij het daar samen eens over konden hebben. Nadat hij was uitgelachen, vertelde hij me wat hem die dag was gezegd. Toeval? Niet volgens ons.

Met alleen een idee ben je er niet

Gezien mijn achtergrond was marktonderzoek een logische vervolgstap. Cijfers waren gemakkelijk te vinden. Daarnaast gaven enkele cognac-huizen ons waardevolle inside-informatie. Ook ons eigen lokale netwerk schoot te hulp. Erik en ik hebben dankbaar gebruik gemaakt van alle kennis en ervaring vanuit onze omgeving.

Aan de slag ….

Vol enthousiasme zijn we begonnen de nodige papieren te halen en cursussen te volgen. Sociale hygiëne is inmiddels behaald. We gaan verder met het slijtersvakdiploma en Frans voor beginners & gevorderden. Van 23 april t/m 1 mei hebben we in Cognac verschillende cognac-huizen bezocht op zoek naar nieuwe pareltjes voor onze winkel. In de Koninginnelaan in Apeldoorn hebben we een passende locatie gevonden voor de winkel.

… Om onze droom uit te laten komen

Het zijn drukke maanden. Als alles gaat zoals we willen, is Slijterij de Cognactheek Apeldoorn vanaf begin juli geopend. Ik kijk er naar uit!

Harold