Vrijdag 29 maart 2024: Armagnac-proeverij ‘Souvenirs de Gascogne’

Één keer per jaar organiseren we een armagnac-proeverij. Wij vinden dat deze heerlijke drank ten onrechte weinig aandacht krijgt in Nederland. Harold reist in maart naar de armagnac-regio waar hij op zoek gaat naar nieuw lekkers. Deze proeverij staat in het teken van de souvenirs van deze reis. We openen de avond met een frisse floc de gascogne. Daarna volgen armagnacs van oude vrienden en van zojuist ontdekte pareltjes.

Harold hoopt zelf ook verrast te worden op zijn reis. Bij de selectie zoekt hij een mooi evenwicht tussen streek, druivenvariëteit en leeftijd. Behalve de regio Bas-Armagnac bezoekt hij ook Ténarèze en Haut-Armagnac. Qua druivensoorten kunt u baco, folle blanche en ugni blanc verwachten, maar misschien daarnaast ook plant de graisse of een andere variëteit. Vanzelfsprekend is er aandacht voor jongere armagnac, maar de focus zal liggen op XO en oudere vintages. 

De inloop begint op 19:15u. We starten de proeverij om 19:30u en ronden af rond 22:00u. Daarna volgt er vast en zeker spontaan een gezellige nazit. De deelnamekosten bedragen € 40,00 inclusief bijpassende hapjes. Opgeven kan in de winkel, via mail (info@cognactheek.nl) en telefonisch (055-20 70 471). 

Santé!