Proeverij Armagnac ‘Les Vacances en armagnac’

Op vrijdagavond 24 juni organiseert de Cognactheek een proeverij waarin armagnac de hoofdrol speelt. Armagnac is het minder bekende, maar veel oudere neefje van cognac. Armagnac verdient meer erkenning. Het is een prachtige drank.

Begin dit jaar koos de Cognactheek ervoor om haar assortiment armagnac uit te breiden. De eerste stap was het toevoegen van het merk Darroze aan de bestaande collectie. Dat was snel geregeld want Marc Darroze en importeur Olaf Kerstens kenden we al. 

De tweede stap was een reis naar Zuid-Frankrijk. Eind maart is Harold met zeven andere liefhebbers naar Labastide d’Armagnac afgereisd op zoek naar nieuwe pareltjes. En die zijn gevonden! Nieuw in de winkel zijn Château de Laubade,  Château de Lacquy en Domaine de Luquet. Van dat laatste huis kenden we Maryse Escoubet (foto links) ook al van een eerdere reis. 

Bij de proeverij wordt de succesvolle oogst van die ontdekkingstocht gepresenteerd. Die avond worden maar liefst één floc en zeven armagnacs geschonken, waarbij acht huizen de revue passeren. Dat zijn vanzelfsprekend allemaal producenten die we die week hebben bezocht. Bij het schenken van hun prachtige armagnacs delen we met plezier hun verhalen. 

Florence Boucheron van Tariquet heeft ons een 25-jarige armagnac van 100% folle blanche cadeau gedaan, waarmee we een primeur hebben. Die fles is nog niet verkrijgbaar in Nederland. En er is nog meer bijzonders, maar we verklappen nu niet alles. 

Er zijn nog enkele plaatsen voor de proeverij ‘Les Vacances en Armagnac’ beschikbaar. Bel naar 055-2070471 of mail naar info@cognactheek.nl.