Clémence’ snuffelstage

Op zondagmiddag 20 juni kwam Clémence aan op Station Apeldoon CS. Zij is student ‘International Trade’ aan het Lycée Marguerite de Valois in Angoulême, een historische stad in de Charente. Clémence is onze eerste stagiaire. Ze maakt voor ons een databestand met daarin de contactgegevens van mensen die zich ooit hebben opgegeven voor een proeverij bij ons. Dat is nog een heel gepuzzel, zeker met de Wet AVG. En ze gaat nieuwe klanten voor ons zoeken. Met dit bestand kunnen we mensen die zijn geïnteresseerd in een proeverij gerichter informeren. De eerste proeverij waarbij we dit databestand gaan gebruiken zal eind september worden georganiseerd.

Dinsdag heeft Harold haar meegenomen naar Sjoerd IJzerman van WineTable in Steenwijk en naar Paul en Martha Bijlsma van de Wijn- en Whiskyschuur in Scharnegoutum. Daarna hebben zij heerlijk geluncht bij Hotel-Restaurant De Echoput, waarna Thijs Bouterse het duo daar een kijkje achter de schermen heeft gegeven. Woensdagochtend gingen Clémence en Harold naar Slijterij van Wees in Amersfoort, waar Marc hen meenam naar het befaamde proeflokaal achter hun zaak. Sjoerd, Paul, Martha, Thijs en Marc, bedankt voor jullie gastvrijheid en uitleg! 

Na een schat aan leermomenten vertrok Clémence donderdagmiddag via o.a. Amsterdam en Brussel weer naar Angiers. Op 24 juli eindigt haar opdracht. In de tussentijd houden we contact via e-mail en Skype.  Clémence, bedankt voor je inzet en enthousiasme!