Discover Cognac 2019

Op zondag 13 oktober 2019 werd voor de derde keer Discover Cognac georganiseerd, een evenement waar het enkel en alleen draait om cognac. Nou ja, wij nemen ook pineau des charentes mee. Vorig jaar stonden we er alleen met Dhiersat, Ordonneau en enkele flessen van andere huizen. Dit jaar waren Pablo Ferrand en Antony Regalado (Pierre de Segonzac) en Emmanuel Painturaud niet in de gelegenheid om zelf naar Maarssen te komen. Daarom was onze stand met heel veel lekkers van Dhiersat, Ordonneau, Pierre de Segonzac, Painturaud en Vallein Tercinier dit jaar wat groter. Dit zijn huizen die we zelf importeren.

Erik en ik hadden de stand compleet ingericht om 12:30u en even voor 13:00u druppelden de eerste gasten binnen. We hadden een mooi plekje in de grote zaal. Elke bezoeker zal wel iets bij ons hebben geproefd. En velen kwamen een tweede keer! Logisch, want we hadden zo veel lekkers. Sommige bezoekers wilden de VSOP’s van de verschillende huizen met elkaar vergelijken, anderen gingen juist voor de lijn binnen één huis. Vanzelfsprekend waren de XO’s erg populair: Dhiersat Réserve de Famille (40 jaar), Ordonneau Très Vieille Réserve (25-30 jaar), Pierre de Segonzac Sélection des Anges (30 jaar), Painturaud XO (25 jaar) en Vallein Tercinier Vieille Réserve (30-40 jaar) en Hors d’Age (40-70 jaar). Ook de vintage Vallein Tercinier Lot 89 was erg populair.

Het was erg leuk de vele enthousiaste gasten te ontvangen en ervaringen uit te wisselen met producenten, importeurs en collega-slijters. Wij kijken terug op een geslaagde dag.