Eigen import geeft meer diversiteit

V.l.n.r. Harold, Maxime Godet en Erik (april 2017). Maxime verzorgt eigenlijk nooit rondleidingen en nosing & tastings, maar hij was toevallig tijdens ons bezoek aanwezig. Hij had een uur voor gereserveerd, we zijn er bijna twee uur gebleven.

Bij de Cognactheek zijn (bijna) alle soorten drank te koop, maar natuurlijk zijn wij specialisten in cognac. Ons assortiment is geleidelijk gegroeid tot bijna 400 flessen van 66 merken – het meest diverse aanbod van cognac in de Benelux. Daarvan is een aanzienlijk deel eigen import. Juist die eigen import maakt dat de Cognactheek zich onderscheidt van andere slijters. Bij ons zijn veel cognacs verkrijgbaar die nergens anders in Nederland te vinden zijn. En het lukt ons ook regelmatig om cognacs van huizen met een andere Nederlandse importeur te krijgen die de desbetreffende importeur niet in het eigen assortiment voert, maar wel speciaal voor ons wil bestellen. 

Ook de samenwerking met CognacNet maakt dat we toegang hebben tot heel veel nieuwe merken, met toppers zoals bijvoorbeeld Bertrand, Grateaud en Navarre. Van Navarre hebben we nu de Lot NR 70, een zeer oude cognac die eigenlijk voor een één Noorse klant wordt gebotteld. Gelukkig gunt deze Morten ons enkele flessen voor de Nederlandse markt. En zo vinden we vaker iets speciaals.

Door de jaren heen zijn we door ruim dertig cognachuizen warm ontvangen. Bij een aantal zijn we kind aan huis. Daar hebben we bijzondere verhalen gehoord en de meest waanzinnige cognacs mogen proeven. Die cognacs, verhalen en anekdotes delen we graag met u in de winkel en tijdens proeverijen. 

Covid-19 maakt het haast onmogelijk om de Charente te bezoeken. Wij hopen dat we eind augustus weer in Cognac kunnen zijn. Dan gaan we op bezoek bij oude vrienden én gaan we op zoek naar nieuwe pareltjes.  Houd onze website in de gaten!

Harold