Fles van de Week

Sinds kort zetten we op het tonnetje achter de leestafel een bepaalde fles in het zonnetje. De ene keer is dat een cognac, dan weer een whisky, rum, gin, likeur of wijn. Natuurlijk wordt de betreffende fles aangeboden met een korting

Op dit moment staat de ‘Band of 4 Brothers’ op het tonnetje. Dit is een 5-jarige cognac van het huis ‘Painturaud Frères’, een toegankelijke en smakelijke cognac uit de Grande Champagne. De fles valt op door zijn vorm en etiket. Tot enkele jaren geleden werd deze VSOP aangeboden in een meer traditionele fles met een minder frivool etiket, maar sinds de broers Jean-Philippe, Vincent, Matthieu en Emmanuel het bedrijf hebben overgenomen van hun vader Jacques hebben de flessen en etiketten een restyling ondergaan. Probeer deze cognac eens. Normaal € 39,95, nu voor € 35,95. Leuk weetje: de ‘Band of 4 Brothers’ is een essentieel ingrediënt van onze bonbon met cognac.

Op woensdag 3 mei wipte Harold nog even langs bij Paintureaud in Segonzac. Daar liet Emmanuel – Manu voor intimi – hem en zijn vrienden een bijzondere pineau de charente proeven. Héél misschien gaan we die schenken bij de pineau-proeverij in augustus.
 
Binnenkort gaan we weer wat anders op het tonnetje zetten. Let niet te veel op de aanduiding ‘Fles van de Week’. Afhankelijk van de voorraad en onze fantasie kan de gekozen fles wat korter of juist wat langer in the picture staan.
 
Inmiddels is er een andere fles van de week: Vallein Tercinier VS Premium Selection, van € 29,95 voor € 23,95.