Frapin bezoekt de Cognactheek

Philipe Antony verrast de Cognactheek

Op woensdag 14 september keek Harold naar buiten en hij zag twee mensen foto’s maken van de Cognactheek. Nieuwsgierig geworden liep hij richting de voordeur. Frans Lambregts (Disaronno, ook importeur van Frapin) kwam hem lachend tegemoet, vergezeld door Philipe Antony van het cognac-huis Frapin. 

Vorig jaar bezocht Frans de Cognactheek voor het eerst. Hij kwam met een missie. Meneer Jean-Pierre Cointreau – het hoofd van Maison Frapin – vond online een in cognac gespecialiseerde slijter en ontdekte dat Frapin in de schappen met alleen de Frapin VSOP was vertegenwoordigd. Frans moest ervoor zorgen dat Frapin meer zichtbaar werd. We kregen maar liefst tien proefflessen aangeboden, van de VS en VSOP tot de Multimillésime Serie No.7 (1989-1991-1993). Daar kan je toch geen nee op zeggen… Zelfs de Extra kan worden geproefd! Frapin staat nu breed uitgemeten in de winkel en in het proeflokaal. Missie geslaagd!

Op zondag 20 maart 2022 maakten Harold en Erik tijdens ProWein in Düsseldorf al kennis met Philipe en met maître de chai (keldermeester) Patrice Piveteau. Wat leuk dat Philipe en Frans samen naar Apeldoorn kwamen. Hopelijk volgt binnenkort een bezoek aan Chateau Fontpinot, het prachtige kasteel van Frapin. Patrice heeft toegezegd ons in hun proeflokaal meer te vertellen over Maison Frapin. En omdat het zeer onverstandig is om daarna in de auto te stappen, mogen we blijven overnachten op het kasteel. À bientôt!