Met CognacNet door Cognac

Zondag 7 maart om 06:00 ‘s ochtends stond Klaas Koopmans van CognacNet voor de deur van de Cognactheek om Harold op te pikken voor een rit naar de Cognac-streek. Na een reis van ruim twaalf uur arriveerden ze in Saint-Ciers-sur-Gironde bij Eef en Marijke Bulder. 

Met Eef als designated driver werden verschillende producenten bezocht: Michelet, Navarre, Drouet, Bertrand, Jean Fillioux, Deau, Grateaud en Raymond Bossis. Overal werden we hartelijk ontvangen. Onze ervaringen delen we graag tijdens de proeverij ‘Schatten  uit de Charente’ op vrijdag 29 april.

Klaas en Eef zijn altijd op zoek naar speciale cognacs. Hun ontdekkingen staan ook bij de Cognactheek. We kijken uit naar een bijzondere Vintage 1981 van Navarre, die waarschijnlijk rond de zomer beschikbaar komt. We mochten die al proeven. Andere pareltjes zijn de Bertrand Héritage Serie No. 2 en de Drouet Brut de Fût. Wat gaan ze nog meer ontdekken in de komende maanden?

Vanaf deze plek wil ik Klaas, Eef en Marijke hartelijk danken voor een geweldige ontdekkingstocht en de gezelligheid bij Eef en Marijke thuis.

Harold van der Werff