Nieuws

Cognac-proeverij ‘Godet’

Op donderdag 12 september presenteerde Cyril Godet van het gelijknamige cognac-huis een zevental cognacs. Bij de verschillende cognacs wist hij veel te vertellen. Samen met zijn twee broers Jean Eduard en Maxime heeft hij de range cognacs en styling van de flessen flink aangepast. Zo was de Gastronome voorheen een Petite Champagne, maar sinds kort een biologische Fins Bois. Speciaal zijn de ‘single grape varieties’: Colombard, Montils en Folle Blanche. Deze drie cognacs zijn (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. Dat is een gemis want deze cognacs laten perfect zien wat de verschillen zijn tussen cognacs van verschillende druivensoorten. Cyril bleef de deelnemers boeien met zijn historische verhalen over Frankrijk, waarin hij amusante anekdotes inpaste over de rol van zijn verre voorouder Bonaventure Godet, de Engelsen én de Nederlanders in de regionale geschiedenis. De avond was extra feestelijk omdat Erik die dag zijn 51e verjaardag vierde. We kijken met ons allen terug op een zeer geslaagde avond!

De Line-up was:

  1. Antartica ‘on the rocks’
  2. VSOP
  3. Gastronome
  4. Single Grape Colombard
  5. Single Grape Montils
  6. Single Grape Folle Blanche
  7. Terre
v.l.n.r.: Vincent (De Monnik Dranken), Cyril, Erik en Harold

Cognac-proeverij ‘Discover Cognac’

Vrijdag 12 juli hadden we de proeverij ‘Ontdek Cognac’ met daarin cognacs uit vier verschillende regio’s (crus) van verschillende leeftijden. De line-up was:

1. Tesseron Composition
2. Courvoisier VS
3. Tiffon Chateau de Triac
4. A. de Fussigny VSOP Borderies
5. Remy Martin Coeur de Cognac
6. Rémi Landier Napoléon
7. Logis de Montifaud 1995
8. Jean-Luc Pasquet Tradition Familiale

Natuurlijk met bijpassende hapjes van onze buren in de Koninginnelaan: Keurslager Lautenschutz, Marcel’s Kaas en chocola van Gimsel.

Santé!

Er was weer veel lekkers te ontdekken – al met al een geslaagde avond

HaringParty Apeldoorn 2019

Op vrijdag 14 juni was de Cognactheek aanwezig op de HaringParty Apeldoorn bij Landgoed Marialust. In de stand konden verschillende dranken worden geproefd, zoals cognac, whisky, armagnac, rum, korenwijn, roggejenever, amaretto en limoncello. Daarnaast zijn we met dienbladen rondgegaan met daarop de cognac Vallein Tercinier Napoléon (15 jaar), Cartron Amaretto en de zeer populaire Beek Limoncello.

Er was heel veel heerlijks te proeven op de HaringParty Apeldoorn 2019

Verzendkosten bestellingen webshop

Eerder werden bij online bestellingen vanaf € 75,- geen verzendkosten in rekening gebracht. De grens ligt nu bij  € 200,-.

Voorverkoop Discover Cognac 2019 is begonnen

De voorverkoop van Discover Cognac is gestart. Dit evenement vindt plaats op zondag 13 oktober en maandag 14 oktober in het Carlton President Hotel in Utrecht (Maarssen). In de maand geldt een gereduceerd tarief van € 25,00. Daarna geldt de normale prijs van € 35,00. U kunt zich alvast opgeven bij ons tegen het gereduceerde tarief. De Cognactheek heeft ook een stand!

Vrijdag 24 mei 2019 – Cognac-proeverij ‘Cruise door Cognac’

De avonturen die Edgar, Bert, Pieter en Harold tijdens hun recente reis naar Cognac (april 2019) meemaakten, werden breeduit bemeten tijdens deze proeverij. Van elk huis dat was bezocht, werd iets lekkers geschonken. Niet eerder werden de verhalen zo uitgebreid visueel ondersteund. Edgar maakte ruim 1.000 foto’s in minder dan vier dagen! Ook de nazit was erg gezellig.

Vrijdag 25 januari 2019 – Port-proeverij Kopke

Gisteren hadden we 15 fijnproevers te gast voor onze tweede port-proeverij. Vooral de gerijpte tawny’s en colheita 2007 scoorden hoge ogen. In de line-up stond ook een bijzondere 10-jarige witte port. Daar waren sommigen reuze enthousiast over, andere kwamen niet verder dan halverwege het glas. Ieder zijn smaak! Over de food-pairing waren alle aanwezigen enthousiast, met name over de saltufo (truffelsalami, ook onze favoriet), de ‘oude geit’ en ‘shropshire blue’.  Al met al was het een meer dan gezellige avond.

Shropshire blue – een heerlijke, harde blauwe kaas