Top-5 Flessen bij de Cognactheek in 2021

Henk heeft zijn keuze gemaakt en rekent af bij Erik

Top 5 in de Cognactheek in 2022

Als we kijken naar het aantal verkochte flessen in de winkel steekt de Apeldoornse limoncello “Amante’ met kop en schouders boven de rest uit. Sander – een van de makers – komt gemiddeld elk drie weken een paar doosjes afleveren. Zelfs in de winter! Op de tweede plek staat de blended whisky Talisman. Die kost slechts € 17,95 voor een hele liter en € 13,25 voor 70 cl. Daarna volgt onze Cartron Amaretto, waarvan bijna iedereen zegt dat die veel lekkerder is dan die ene wereldberoemde amaretto, die overigens geen amaretto meer mag heten. De vierde en vijfde plek worden bezet door twee wijnen, respectievelijk Domaine Tariquet Côtes de Gascogne en Marqués de Carrasca Sauvignon Blanc-Verdejo.
 

Hé, maar we heten toch de Cognactheek? Waar zijn de cognacs gebleven? Als we kijken naar de omzet per fles komt cognac prominenter naar voren. Naar omzet blijft Amante op 1 staan, maar op nummer 2 komt dan Chateau Montifaud XO Silver, een van Eriks favoriete cognacs.  De Talisman komt op plek 3 en de Cartron Amaretto op 4. De speciaal voor ons gebottelde Conte Filles Petite Champagne 21 Ans Brut de Fût besluit de top-5, op de hielen gezeten door twee andere cognacs, Jean Fillioux Cognactheek’s Selection #02 en Michel Forgeron Classic Range XO. 

Een aantal flessen zijn en blijven hardlopers in de zaak. Andere flessen staan een beperkte periode in de schijnwerpers. Van de Jean Fillioux Cognactheek’s Selection #02 kregen we begin december 36 flessen en die waren allemaal voor de kerst weg. Dit jaar verwachten we opvolger daarvan – inderdaad de Selection #03 – weer even voor de feestdagen. Loop eens binnen en vertel ons wat jouw meest geliefde dranken zijn.