Vrijdag 1 november: Whisky-proeverij ‘The Glenturret’

Vrijdag 1 november: Whisky-proeverij ‘The Glenturret’

Op vrijdag 1 november organiseert de Cognactheek in samenwerking met een liefhebber zijn tweede whisky-proeverij uit een serie van vijf. Deze keer schenkt hij uit zijn eigen collectie zeven whisky’s van The Glenturret Distillery. Dit zijn Glenturret’s oude stijl waarvan het grootste deel niet meer regulier te krijgen is, alleen via whisky-veilingen. Het oudste distillaat komt uit de jaren ’60! U proeft ook enkele bottelingen die destijds alleen bij de distilleerderij te koop waren.

Wist u dat Glenturret claimt de oudste distilleerderij van Schotland te hebben? Officieel is de distilleerderij in 1775 van start gegaan, maar ze waren daar al sinds 1717 aan het stoken. Illegaal natuurlijk, want de Schotten hadden een hekel aan het betalen van de belasting aan de Engelse koning. Een ander weetje is dat van de distilleerderij-kat Towser wordt beweerd dat die 28.899 muizen te pakken heeft gekregen. Deze wereldberoemde kat wordt herinnerd met een eigen standbeeld.

De inloop is vanaf 19:15u. De proeverij eindigt rond 22:00u. De kosten voor deze proeverij bedragen € 50,00. Natuurlijk serveren wij bijpassende hapjes. Opgeven kan via info@cognactheek.nl, telefoon (055-20 70 471) en in de winkel.

Voor deze proeverij zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Slaìnthe Mhath!

Winkelen op categorie

Nieuw binnen

Aanbieding

Bestsellers