Vrijdag 20 en zaterdag 21 december 2019: Cognac-proeverij ‘Connaisseurs’

Vrijdag 20 en zaterdag 21 december 2019: Cognac-proeverij ‘Connaisseurs’

In het weekend voor kerst organiseert de Cognactheek traditiegetrouw een proeverij met cognacs van 25 jaar en ouder. Natuurlijk schenken we cognacs die we niet eerder in een proeverij hadden. De line-up voor deze avonden staat nog niet helemaal vast, maar we hebben genoeg ideeën. We verklappen alvast dat we in ieder geval een bijzondere cognac van Jean Fillioux zullen schenken. Van deze fles zijn maar elf flessen in heel Nederland! Andere kanshebbers zijn iets lekkers van Painturaud, Chollet, Vallein Tercinier en Ragnaud-Sabourin. 

Chef Troy zorg net als vorig jaar voor overheerlijke amuses. Mede op verzoek van enkele gasten die bekend zijn met zijn culinaire creaties, is besloten voor deze proeverij het aantal amuses te verhogen naar acht. Troy gaat al in september de geselecteerde cognacs proeven, zodat de food-pairing perfect is. Zijn ouders zullen al zijn nieuwe recepten uitgebreid testen. Troy heeft er zin in! Het water loopt ons al in de mond.

De inloop is vanaf 19:15u. De proeverij eindigt rond 22:00u. De ervaring leert dat de nazit ook erg gezellig is, wat maakt dat we mogelijk wat later afsluiten.

De kosten voor deze proeverij bedragen € 70,00. Opgeven kan via info@cognactheek.nl, telefoon (055-20 70 471) en in de winkel.

Wees er op tijd bij, want deze proeverij is erg gewild! Voor zaterdag zijn geen tickets meer beschikbaar. Voor vrijdag zijn er nog voldoende plaatsen.