Vrijdag 26 april: Cognac-proeverij ‘XO Only’

Op vrijdag 26 april organiseert de Cognactheek de proeverij ‘XO Only’. Zoals de naam suggereert schenken we die avond alleen XO-cognacs, dus van 10 jaar en ouder. Harold, René en Sasja hebben tijdens hun reis door de Charente begin maart verschillende pareltjes ontdekt. 

De eerste avond brachten zij door op kasteel Fontpinot van Frapin. Na een copieus diner in gezelschap van maître de chai Patrice Piveteau hebben ze de nacht doorgebracht op het kasteel. Met spook… De ochtend daarna was Thomas (zie foto links) onze host bij Frapin. Verbazingwekkend hoe Frapin ons elke keer weer extreem verwent!

Een ander hoogtepunt was dat we als een van de eersten de nieuwe Jean Fillioux Vintage 1996 mogen proeven. Erg gezellig dat Christophe daarna met ons ging lunchen in Segonzac. Onze laatste stop was bij Conte & Filles. We hadden de dames uitgenodigd voor een lunch in Condéon. Met een goede bodem gingen we daarna door naar Chillac, waar de nodige verrassingen volgden. Blandine en Anne-Laure Conte hebben voor ons een cognac rechtstreeks uit het vat getapt! En ja, zowel de cognac van Jean Fillioux als van de Conte & Filles maken deel uit van de line-up van deze avond! De rest verklappen we nog niet…

De inloop begint op 19:15u. We starten de proeverij om 19:30u en ronden af rond 22:00u. Daarna volgt er vast en zeker spontaan een gezellige nazit. De deelnamekosten bedragen € 50,00 inclusief bijpassende hapjes. Opgeven kan in de winkel, via mail (info@cognactheek.nl) en telefonisch (055-20 70 471). 

Santé!