Vrijdag 28 Oktober 2022: Cognac-proeverij ‘Vier Druiven’

Deze zomer gaat Harold weer op ontdekkingstocht door de Charente, waarbij de de focus zal liggen op cognacs van ‘andere’ druiven. Bijna alle cognacs zijn gemaakt van de druivenvariëteit ugni blanc, maar dat betekent niet dat andere soorten geen goede cognac zouden kunnen opleveren. Harolds voorliefde voor de aromatische folle blanche moge bekend zijn. We weten van ongeveer tien producenten dat ze een een 100% folle blanche-cognac hebben, waarvan we er vijf in de winkel hebben (gehad). Harold gaat daarnaast op zoek naar meer lekkers van de variëteiten montils en colombard.

Het idee is dat we acht cognacs presenteren, van elk van de vier genoemde druivenvariëteiten twee cognacs. Maar we weten op dit moment nog niet waarmee Harold thuiskomt, dus we houden nog even een slag om de arm. Zou er een vijfde druif kunnen worden toegevoegd?

De inloop begint om 19:15u en we starten de proeverij om 19:30u. We denken rond 22:00 af te ronden. Daarna ontstaat meestal spontaan een gezellige nazit. De deelnamekosten bedragen vermoedelijk € 40,00 en dat is inclusief bijpassende hapjes. Opgeven kan in de winkel, via mail (info@cognactheek.nl) en telefonisch (055-20 70 471).  Uw inschrijving is definitief nadat we uw betaling hebben ontvangen.

Santé!