Whisky-proeverij op Vliegbasis Eindhoven

Op woensdag 20 april 2022 reed Harold naar de lichtstad voor een whisky-proeverij op Vliegbasis Eindhoven. Deze proeverij zou twee jaar geleden al plaatsvinden, maar Covid-19 gooide roet in het eten. Maar goed, wat in het vat zit…

Adjudant Henk had alles perfect georganiseerd. Aan de hand van Eriks tips had hij zes verrassende amuses gemaakt. Een feest voor het oog én de smaakpapillen! Dit was de line-up:

1)    Benromach 10 jaar: “Bitterballen” gemaakt  van jonge kaas met brie (50/50) en op drie manieren “gepaneerd” met fijngemalen roggebrood, zwarte sesam en bieslook. Kaasmengsel gemalen en gemengd daarna even in de vriezer om er balletjes van te kunnen knijpen. Pipetje met Benromach erin (blijven ze gelijk mooi op de schaal liggen)

2)    Glenmorangie Lasanta 12 jaar: Mousse van 70% pure chocolade (Callebaut), opgespoten in een eierschaal, gegarneerd met bosbes en blaadje munt

3)    Bladnoch 10 jaar: Plakje dadelbrood met een uitgestoken oude reypenaer gegarneerd met cress

4)    Tobermory 12 jaar: Plakje getrempeerde cake en panettone (van oorsprong Milanees kerstbrood) uitsteken met uitsteekvorm naar keuze en bekleden met mango en gegarneerd met framboos en bosbes. Plus pipetje met Tobermory 12

5)    Glen Scotia 15 jaar: Roosje van gerookte Ribeye op een bedje van preischeuten (lekkere bite) op een crostini serveren

6)    Ardbeg 10 jaar: Amuse van vismousse (gerookte zalm en forel op een bedje van rodebietenscheuten), bedekt met uitgestoken stukje gerookte zalm, gegarneerd met dille en kaviaar. Geserveerd op een amuse-lepel. Voor de niet-visliefhebbers een rolletje gerookte kipfilet, gevuld met roomkaas, en gegarneerd met kwartel-eitje en als prikker een pipet met Ardbeg

Met ruim dertig personen was de ‘Huiskamer’ goed gevuld. Om 20:00 werd de eerste whisky geschonken en de laatste rond 22:00. Daarna volgde een gezellige nazit. Als dank voor een educatieve en smaakvolle avond ontving voormalig Luitenant der Huzaren Harold een model van de Lockheed Hercules C130. Die heeft een mooi plekje gekregen in ons proeflokaal!

Wilt u ook een feestelijke proeverij (whisky, cognac, port, …) voor uw organisatie, neem dan contact op met Harold en/of Erik: 06-43015216 of 055-2070471 | info@cognacheek.nl.