Wijnfestival Apeldoorn 2021

Op zaterdag 11 september vond het eerste Wijnfestival Apeldoorn plaats. Verschillende lokale partijen hadden de handen ineengeslagen om een attractief evenement neer te zetten. Eindelijk, Nederland was toe aan een gezellig uitje.

Slijterij en Wijnkoperij Hamer, Wijnkoperij Henri Bloem Apeldoorn, Wijnhandel Slijterij Wijnkoperij Kroese, Amante Limoncello en Slijterij de Cognactheek Apeldoorn verwenden de 500 gasten met een uitdagende selectie van hun rijke assortiment. De Bon Vivant  verzorgde een sprankelend welkomstdrankje en bijpassende amuse en Paleis het Loo een heerlijk walking diner van vier gangen. Daarnaast droegen Marcel’s Kaas en Hans van Werven Cigars zorg voor aanvullende verwennerijen. Met een veiling, muzikale omlijsting (live muziek en een dj), wijntombola en andere activiteiten was het programma compleet. En natuurlijk bood Paleis het Loo een perfect decor voor een sfeervolle festival.

In de stand van de Cognactheek schonken Harold van der Werff, Erik de Leest, Herman Kingma en Robert van der Werff cognac, whisky en pineau des charente.  Aan het begin van de avond was het rustig bij onze stand. Logisch, want de meesten bezoekers kwamen voor de wijn. Nadat Harold een paar keer met een dienblad vol pineau des charentes en Amante-limoncello was rondgegaan, werd het wat drukker. En na de veiling was het ineens alle hens aan dek.

Rotary Apeldoorn had het festival strak georganiseerd. Aan het einde van de avond kon een cheque van € 27.500 worden overhandigd aan vertegenwoordigers van het goede doel: Stichting DTZ, die hulp biedt en ondersteuning biedt aan dak- en thuislozen. 

De Cognactheek kijkt met veel plezier terug op een geslaagd evenement. Volgend jaar weer? We hebben de tweede zaterdag van september in 2022 alvast gereserveerd!